Wolfberry Včelí peľ Bio 100 g
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
Peľ sú samčie zrnká rastlín, ktoré majú za cieľ odovzdávať život - opeľovať samičie kvety. Včely ich zbierajú v divokej prírode a tvorí z nich drobné granulky (tzv. Rousková peľ). Touto mimoriadne výživnou zmesou potom kŕmia svoje potomstvo.
Spracovaný peľ je teda hlavným zdrojom proteínov a všetkých potrebných látok pre zdravý rast mladých včiel. V tejto nijako neskazenej podobe včelí peľ ponúkame vám, z oblasti nezasiahnutej pesticídmi, v certifikovanej BIO kvalite.
Bohaté zloženie včelieho peľu:
Vďaka svojmu pôvodu a účelu je včelí peľ neuveriteľne komplexnou potravinou s celou škálou vitamínov a minerálov. Rozbory odhaľujú až 250 rôznych látok, samozrejme čisto prírodného pôvodu. Ľudské telo ich preto vie perfektne využiť.
Včelí peľ obsahuje esenciálne mastné kyseliny a okolo 25% proteínov, pričom má kompletné spektrum aminokyselín vrátane esenciálnych. Dôležitá je prítomnosť železa, medi, zinku a ostatných mikronutrientov. Každé peľovej zrnko je plné aktívnych enzýmov - jedná sa o surovú, teplom neošetrenou potravinu.
Peľ pre vitalitu a odolnosť:
Včelí peľ dnes oceňujú športovci a osoby s vysokou fyzickou záťažou. Užívať ho ale môže každý pre podporu a udržanie dobrého zdravia.
Včelí peľ a peľ rastlín všeobecne majú tieto oficiálne dokázané účinky:
- napomáha normálnej činnosti kardiovaskulárneho systému
- funguje ako imunomodulátor (vďaka obsahu enzýmov a vitamínov) a antioxidant
- pomáha pri poruchách tráviaceho traktu
- pôsobí proti únave, podporuje vitalitu
- má pozitívny vplyv na duševný stav a výkon človeka
- menopauzálny komfort
- podporuje zdravú činnosť srdca, správnu hladinu cholesterolu a krvných lipidov
- podporuje chuť do jedla
Fermentáciou peľu včely vyrába ďalšie unikátny produkt - tzv. Včelí chlieb, ktorý v našom eshope tiež nájdete. použitie
Včelí peľ možno konzumovať samotný, chutí po mede a kvetoch. Skvelý je pre obohatenie müsli, smoothies alebo jogurtu. Neupravujte včelí peľ tepelne, bola by škoda ho znehodnotiť!
Zaujímavý recept je fermentovaný peľ s medom. Fermentáciou sa narušia peľové zrná a peľ je potom lepšie stráviteľný. Zmiešajte 100g peľu s lyžicou medu a cca 30 ml prevarenej, vlažnej vody. Zmes natlačíme do pohára a otvorené nechajte stáť pri izbovej teplote 3 dni. Potom skladujte v chlade.
Odporúčané dávkovanie:
Odporúčame začať s 1 kávovú lyžičkou denne a toto množstvo postupne zvyšovať
Upozornenie:
Hoci má včelí peľ odlišné účinky ako peľ poletujúci v ovzduší, osoby alergické na peľ musia byť pri jeho užívaní opatrnejší. Odporúča sa začať len s polovicou malej lyžičky a podľa reakcie dávky zvyšovať.
- Nutričné hodnoty v 100g: Energia: 1559 kJ / 372 kcal; Tuky: 8,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 7,1 g; Sacharidy: 55,4 g, z toho cukry 48,2 g; Vláknina: 5,0 g; Bielkoviny: 17,8 g; Soľ 0 g
- Skladovanie: V suchu a tme
- Alergény: Bez alergénov
- Krajina pôvodu: Maďarsko
- Obsah balenia: 100 g
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.